Fra fyr til fyr med innlagt selsafari

Sel2Vi i Sealsafari arrangerer som kjent ikke turer selv, men vi sitter på masse kunnskap om selsafarier rundt omkring i verden. Denne kunnskapen vil vi gjerne dele med deg, og finner du informasjonen spennende hjelper vi deg gjerne med å skreddersy en reise via de kontaktene vi har rundt omkring. En selsafari er absolutt noe alle burde unne seg en gang i livet, for et syn av disse dyrene glemmer man ikke.

Sel

I Færder nasjonalpark er det seler

I disse sommer- og ferietider vil vi rette fokuset mot et av de populære sommerfylkene i Norge. I Vestfold er det mye interessant å se og oppleve i sommermånedene. Blant dette også selsafari. Færder nasjonalpark dekker mye av skjærgården, og med en selbestand som etterhvert er blitt ganske stor i Vestfold, skal det godt gjøres om du ikke får oppleve sel på nært hold. Vestfoldskjærgården er full av holmer, skjær og fyr. Det er et eldorado, så hvorfor ikke kombinere land- og eller båtferien med en litt anderledes opplevelse. Velger du for eksempel å ta en RIB tur får du en båttur som skiller seg fra andre båtturer. Du kommer mye nærmere innpå naturen der du sitter omtrent i høyde med vannflaten. Samtidig får du både sjøsprut og frisk vind i håret. En RIB tur kan tas fra fyr til fyr, og underveis kan du beskue sel blant annet på Tjømebåen, Selskjær ved Bustein eller på Hjerteskjær.

Sel3

Steinkobben er en sosial selart

I Vestfold er det steinkobbe du vil få gleden av å stifte nærmere bekjenskap med. Bestanden har vokst kraftig de senere årene, og så mye at det er blitt åpnet opp for jakt igjen. Denne foregår over to perioder i året. Det er mellom nyttår og utgangen av april samt i august og september. Denne jakten er kommet i gang etter god telling av selbestanden og anbefaling fra Havforskningsinstituttet. Steinkobben har et av de største utbredelsesområdene av selartene våre. Den er en kystnær selart som ofte samles i små grupper. Arten er selskapelig og lever i større eller mindre flokker. De er sosiale når de legger seg for å hvile på små skjær eller strender i tidevannssonen. I Norge er Svalbardbestanden av steinkobbe på den nasjonale rødlisten, og den er dermed totalfredet.

Sel1

Så synes du at en selsafari med synet av mange steinkobber er noe i sommer så finnes det altså en mulighet for det i Vestfold og Færder nasjonalpark. Har du lyst til litt ekstra vind i håret kan dette også kombineres med en fartsfyllt RIB tur fra fyr til fyr i skjærgården, mens du får masse vind i håret. Vi i Sealsafari er her for å bistå deg om du behøver flere tips eller informasjon.