Selenes habitat

Seler er utrolig fascinerende dyr og vi lærer stadig vekk noe nytt og spennende om dem. Til og med vi hos SealSafari kan ikke alt som er å vite om seler enda og derfor vil vi alltid kunne dele våre nye erfaringer og oppdagelser om dem sammen med dere. Vi vil denne gangen fortelle litt om habitatet til seler, da dette er et utrolig spennende tema for oss og vi håper dere også synes det.

bajkalsel innsjø ferskvann underart

Seler – i en marin tilværelse

De aller fleste av oss kan si at vi vet en ting om seler og det er at de er maritime dyr, noe som betyr at de bor ved havet. Det kan være at de befinner seg på ulike øyer, på is som driver i havet eller langs kysten. Dermed er det en selvfølge at det de spiser og lever av er andre levende vesener som kommer fra havet. Noe av det en sel kan spise er blekksprut, muslinger, mollusker, krepsedyr og selvsagt en rekke ulike fisk. Noe som mange kanskje ikke er klare over er det at noen av artene også tar fugler, men dette vil være fugler som enten kan dykke eller svømme i overflaten av vannet.

Det finnes ulike arter seler og noe som er utrolig fascinerende er at noen har klart å tilpasse seg fra arktisk til tropisk klima. Faktisk finnes det kun en av artene som kune lever i ferskvann og de vil man finne i Bajkalsjøen, noe som har gitt dem navnet sitt bajkalsel. Disse er derimot ikke de eneste som holder seg til en enorm innsjø, for kaspisel som er en annen art holder seg til Kaspihavet hvor det er brakkvann. I tillegg til dette er det to arter til som kun lever i ferskvanns innsjøer, mens alle andre arter er tilpasset sjøvann og havet.